Loslaten is houden van..

Het loslaten is iets waar ik nooit aan heb gedacht toen voor mij het moederschap begon – ik kon niet begrijpen dat je een van je kinderen zou moeten gaan loslaten. Misschien wou ik er niet over nadenken en liet ik het links liggen. Naar mate ze ouder word ben ik pas gaan begrijpen wat het woordje los laten betekend. Het betekend houden van – vertrouwen hebben in.. Het woord loslaten klinkt zo ontzettend verdrietig, maar zo voelt het voor mij niet meer. Ik vertrouw haar en probeer dit vertrouwen te laten zien waardoor ze vertrouwen in haar zelf krijgt. Haar eigen mooie ik een zelfverzekerde mooie zij. Door dat ze vertrouwen in haar zelf krijgt bloeit ze op en kan ik haar meer loslaten wetende dat ze zich zal redden, maar wel weet dat als ze zich niet red ze altijd op mij kan vertrouwen. Ik vertel haar elke dag dat ik van haar hou – trots op haar ben – door deze simpele woorden krijgt ze vertrouwen in haar zelf. Het groot worden is niet makkelijk niet voor mij, maar ook zeker niet voor haar. Het geen wat ik belangrijk vind is dat ze weet dat ik van haar hou – haar vertrouw – en mocht de tijd ècht aanbreken dat ik haar meer moet loslaten weet ik dat ze dit kan omdat ze vertrouwen in zichzelf heeft – trots op haar zelf is – en voor zichzelf kan opkomen en dat haar moeder altijd achter haar zou staan. Loslaten is houden van – veel meer dan dat. Alleen nooit geweten dat houden van zó lastig kon zijn. Alle gevoelens van houden van zijn meer dan prachtig, maar houden van is veel meer dan dat met pijnlijke dingen juist omdat je zoveel van ze houd?

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.