Slecht nieuws, je hebt een voorstadium van kanker.

Een tijd geleden kreeg ik een plekje op mijn borst hij was plat en glad jeukte enorm maar ik zag er geen kwaad in. Naar mate die groter werd begon het me te irriteren en voelde het niet fijn. Het bloedde af en toe en het leek alsof ik allemaal blaasjes op een hoopje  had waardoor ik dacht dat het een wratje zou zijn. Het gladde plekje de rand onder het hoopje cellen is nooit weggegaan, maar er is iets op gaan groeien wat er niet hoort en absoluut geen wratje was…..  

Vandaag stond de afspraak bij de dermatoloog, ik was al een keer geweest en al twee keer bij de huisarts dat het geen goed aardig iets was dat wist ik al maar wat het precies was wist ik niet. Voor stadium  Plaveiselcelcarcinoom Kreeg ik vandaag te horen. Ik schrok zo erg en wist even niet waar ik het zoeken moest. Het eerste wat ik vroeg was, ga ik dood? Is het ernstig? Hoe kan dit? 

De dermatoloog vertelde me dat ik in een begin stadium zit en echt op tijd erbij ben. Wel is het zo dat als ze het plekje helemaal weghalen het nogmaals controleren omdat ze willen weten tot hoever in de huid de celdeling verkeerd is. Voor nu lijkt het dat het alleen op de opperhuid zit. Voor mij was dit een mega opluchting aangezien de grond even onder mijn voeten vandaan viel. Toch blijft het spannend omdat ik al eerder zo een plekje heb gehad en nu dus weer een. 

Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf te nuchter hier voor ben en maar één ding wil en dat is dat het plekje zo snel mogelijk weggehaald word en ik weer onbezorgd kan leven want, ergens heb ik me er toch best wel druk om gemaakt en dat de bevestiging blijkt te kloppen en ik me geen zorgen heb gemaakt om niks en dat maakt het best verdrietig. Maar, ik weet zeker dat dit goed komt. Het moet. 

Ik ben moeder van drie jonge kinderen en ik moet nog zoveel voor ze en met ze doen. Ik ben zenuwachtig om het feit dat ze het weg gaan halen en gaan controleren of de kanker dan weg is. Ik hoop zo dat het allemaal in één keer kan en dat ze het niet dieper weg hoeven te halen, of nog erger dat het al is uitgezaaid (ik wist geen eens dat dit kon) maar ook heel erg opgelucht het voelt niet fijn om iets aan je lijf te hebben wat er niet hoort. Dus ik ben blij dat ik relatief snel geholpen zal worden. 

Plaveiselcelcarcinoom lijkt op een wratje, althans mijn plekje lijkt er inderdaad op. Mijn plekje ligt echt op de huid en is niet zo als een wratje wat vaak maar aan een gedeelde aan de huid vast zit. In het plekje zitten adertjes die af en toe knappen. Het doet pijn het irriteert en het hoort er niet. Het zit boven op mijn borst 5 cm van mijn tepel af. (Ik had al eerder een plekje daar en die is gewoon verwijderd bij de huisarts) En dat was ook mijn gedachten bij dit plekje, helaas pakte het anders uit en blijkt het een voorstadium van kanker te zijn. Ik vind het een naar idee en spannend, maar beloof jullie op de hoogte te houden! En mocht je mijn verhaal willen volgen ik doe dit tussen door op mijn instagram, zodra er meer bekend is laat ik het weten! 

En echt, als je een plekje niet vertrouwt zorg dat je er op tijd bij bent dat is zo belangrijk! Luister naar je gevoel, en zorg dat je er altijd op tijd bij bent. 

Liefs, Marilyn 

Insta : marilynschrijft

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.